home  > veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te tonen.

• Datum en tijden

1. De Avond4daagse in Hoogkerk is van 14 t/m 17 mei 2018.

2. De start voor de 10-km is om 18.00 uur.

De start voor de 5-km is om 18.15 uur.

Alleen op de laatste avond start de 5 KM om 18.30 uur.

• Inschrijven

1. De meeste deelnemers lopen via school en schrijven zich daar in. Je school laat je weten tot wanneer dit kan. Ben je te laat met inschrijven op school dan kun je je inschrijven als individuele deelnemer.

Individuele deelnemers kunnen inschrijven, op de maandag, de eerste dag van de Avondvierdaagse vanaf 17.30 uur in de hal van de Vensterschool/Sporthal, Zuiderweg 70/4. Zij halen hier iedere avond een stempelkaartje, die onderweg afgestempeld moet worden en na afloop ingeleverd in de hal van de Vensterschool/Sporthal. Dit ter controle van het lopen van de route.

Je kan ook voor een dag inschrijven, dan ontvang je een dagmedaille. Inschrijven hiervoor kan dagelijks voorafgaand aan de vierdaagse om 17.30 uur in de hal van de Vensterschool/Sporthal, Zuiderweg 70/4. Ook hiervoor krijg je een stempelkaartje, die onderweg afgestempeld moet worden en na afloop ingeleverd in de hal van de Vensterschool/Sporthal. Dit ter controle van het lopen van de route. Je dagmedaille krijg je direct na afloop mee.

2. Voor 4 avonden lopen betaal je € 3,50 per persoon en ontvang je een medaille.

Voor 1 avond betaal je € 2,50 per persoon en ontvang je een dagmedaille.

• Praktische vragen

1. De 5 kilometer is bedoeld voor de allerkleinsten en start om 18.15 uur vanaf het grasveld voor de Vensterschool (Dorpshuis) aan de Zuiderweg 70. Op de laatste avond starten zij om 18.30 uur!

De grotere kinderen (vanaf circa 8 jaar/groep 5) en volwassenen lopen de routes van 10 kilometer. Zij starten aan de Verbetering dagelijks om 18.00 uur.

2. Dit gebeurt vanaf 8 jaar of groep 5. Hiervan kan worden afgeweken door bijvoorbeeld alle kinderen van groep 5 nog de 5 kilometer te laten lopen en vanaf groep 6 10 km. Ook als kinderen motorisch minder goed zijn in lopen is het geen probleem om met de 5 km mee te doen.

Als kinderen voor het eerst met de 10 km meelopen en hier eigenlijk te veel moeite mee hebben, mag worden overgestapt naar de 5 km. Het gaat voor de kinderen vooral om het plezier in lopen en de gezelligheid om dit met zoveel mogelijk klasgenoten te doen.

Wordt er in een groep gelopen, bijvoorbeeld met de school? Dan kan de school zelf aanvullende “regels” opstellen.

3. Welke routes we precies lopen maken we pas vlak voor de start bekend. Dit doen we om ervoor te zorgen dat iedereen tegelijk vertrekt.

4. Op de 5 en 10 km staat elke avond één stempelpost voor de individuele lopers en de scholen. Van te voren is niet bekend waar deze staan, omdat het een controlepost is, zodat we kunnen zien of iedereen de hele route loopt en geen stukken worden afgesneden.

5. Traditiegetrouw is er op de laatste avond een feestelijke afsluiting. De wandelaars worden deze laatste kilometers vergezeld door diverse drumbands/muziekkorpsen, die de wandelaars al spelend naar de finish bij de sporthal begeleiden. Route met muziek vanaf circa 20.00 uur: vertrek vanaf de Schouwstraat, rechtsaf Middenweg op, linksaf Zuiderweg volgen tot aan de sporthal.

6. Voor sommige posten zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Zowel voor de organisatie van de tocht als voor verkeersbegeleiding kunnen we altijd extra hulp gebruiken. Mocht je interesse
      hebben dan kun je ons mailen via avondvierdaagsehoogkerk@gmail.com.

• Regels

1. Blijf op de aangegeven route.
      2. Let op het verkeer. De gewone verkeersregels gelden ook tijdens de Avondvierdaagse. Kijk goed uit bij het oversteken.
      3. Kijk en luister goed naar de aanwijzingen van de organisatie, begeleiding, politie en verkeersregelaars.
      4. Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen of wanordelijk gedrag kan de organisatie deelnemers diskwalificeren.
      5. Deelname aan de Avondvierdaagse is geheel op eigen risico.
    1. Een avondvierdaagse heet niet voor niks een vierdaagse, als je je inschrijft voor vierdagen moet je ook  vier dagen lopen. Je kan ook voor een dag inschrijven, dan ontvang je ook een medaille   (dagtochtmedaille).

2. Onze verkeersbegeleiders zijn aangesteld en geïnstrueerd door de regiopolitie en het is hun taak om de tocht veilig te doen verlopen. Zij geven aan wanneer welke groep mag starten en waar en wanneer er overgestoken mag worden. Medewerking van de lopers is dan natuurlijk wel nodig.

Kinderen en vooral de ouders (!) die meelopen zijn verplicht zijn de aanwijzingen van onze verkeersbegeleiders op te volgen?